De 7 råd til dit næste jakkesæt

  • Hvor lange skal ærmerne være? Bukselængden? Og hvordan sikrer du, at blazeren sidder rigtigt over brystet?

Typisk vil det være spørgsmålene, der melder sig, når du står i prøverummet med jakkesættet, der gerne skulle kunne holde de næste mange sæsoners bryllupper, konfirmationer og nytårsaftener.
Derfor vil forsøge at guide og "klæde" dig på i jakkesætetiketten inden du skal ned i butikken og prøve. Mantraet hedder, at skal man bryde reglerne, kræver det, at man kender dem.
Med det in mente har vi forsøgt at opridse syv jakkesætsregler, der bestemt er værd at notere sig til næste gang, du står i prøverummet med et jakkesæt.

Ærmelængde

Det er et scenarie, han har set udspille sig tusindvis af gange: Manden tager jakken på, knapper begge knapper i og strækker så armene frem, som sad han på en Harley. Resultat: Ærmerne ryger op til midten af armen, jakken strammer over ryggen, og konklusionen bliver, at så må jakken jo være for lille.

Af den grund vælger mange en jakke, der er for lang i ærmerne. Det betyder, at når de har jakken på, kan de nå ærmet med fingrene, og så bliver jakken hurtigt nusset, fordi man automatisk kommer til at gå og nusse med den.

Ærmelængden skal ikke gå meget længere ned end en centimeter over håndrodsknoglen, så skjorten stikker halvanden centimeter frem, når man tager den på.

Når du tester jakkens længde, så knap kun den øverste knap – den nederste knap skal altid være åben! – og hold så armene ned langs siden. Så ser du, om den passer i længden.

Brystkassen

Når man knapper sin blazerjakke, knapper man altid kun den øverste knap. Grundreglen er, at reverset skal sidde glat ind til brystet, men da mange jakkesæt bliver lavet lidt smallere i dag, kan det lidt uheldigt få reverset til at stritte. Vi mener derfor, at det her må være en vurderingssag: Skal man et nummer op og gå på kompromis med skulderbredden, eller skal man vælge den rette størrelse, men lade jakken stå åben og derved sikre den pæne silhuet bagfra?

Skuldrene

Skulderpude og overarm skal flugte, hvorfor det anbefales, at du får hjælp af en ekspedient.

Man kan stille sig bag ved kunden, der har hænderne ned langs siden. Kan man med håndfladerne køre fra overarmene op og flugte direkte med skulderpuden, så sidder den rigtigt. Er du alene og skal tjekke med jakkesættet hjemme i skabet, skal skulderpuden gå en halv centimeter ud over selve skuldrene.

Jakkesætsfarver

Der findes mange forskelige muligheder og farver, som man kan vælge i mellem, men den sorte, grå eller mørkeblå vil altid være sikre farver, som kan dresset op med hvid skjorte og slips til de store anledninger, men også tones ned med en mønsteret skjorte til festlige anledninger.

Skjorten

Skjorten kræver ingen jakkesætsekspert, blot sund fornuft.

Har du erhvervet dig et jakkesæt i lækker kvalitet, så lad skjorten være det samme. Invester i en pæn og glat skjorte. Og husk nu at stryge den. Om den er strygefri eller ej, så bliver den bare lækrere af, at du stryger den inden brug.

Bukselængden

Her er der heller ikke så meget at rafle om.

Bukserne skal kun lige gå ned, så de slår et knæk foran skoen, når du står op. De må ikke hvile på skoen.

Få rettet jakkesættet til. Det er ikke der, man skal gå på kompromis, få hjælp i butikken og få professionelt hjælp til at få det gjort rigtig.

Sko og bælte

Sko og bælte skal passe sammen. Længere er den ikke, og her er reglerne ret klare.

Brune sko og brunt bælte går sammen med det blå jakkesæt, mens sorte sko og sort bælte går sammen med det grå og sorte jakkesæt.

Vi står selvfølgelig klar med råd og vejledning hos Tøjhuset

Kom i kontakt med os​

Åbningstider​

​Mandag - fredag:

10.00-17:30​

Lørdag

10.00-14.00​

Søndag

Lukket

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma:

Tøjhuset i Nibe

CVR: 37792543

Adresse:

Grydstedgade 6

9240 Nibe