Find det rette jeans-fit til din kropstype

Du har med stor sandsynlighed ikke blot ét par, men flere liggende derhjemme. Faktisk er der ret god chance for, at mens du sidder og læser dette lige nu, er du iført et par. Der er selvfølgelig tale om jeans. Eller cowboybukser, hvis det skal være på godt, gammelt dansk. Jeans hører i dag til den mest anvendte og udbredte beklædningsgenstand i verden.

Efter at have fungeret som arbejdsbukser for skovarbejdere og minearbejdere i gamle dage fik de status af modebukser i 50'erne, hvor filmstjerner som Marlon Brando og James Dean gjorde denimbukserne til allemandseje. Men et par jeans er ikke bare et par jeans. De fås i mange forskellige størrelser og fit og pasformer, der, afhængigt af kroppen, der iklæder sig dem, vil tage sig mere eller mindre godt ud.

Så hvordan finder man det jeans-fit, der passer til ens kropstype? Her giver vi vores anbefalinger, når jeans-fit og kropstype skal passe sammen.

Findes der en 'one size fits all'?

Nej. Det er det korte svar, men Vi vil alligevel gå så langt som til at sige, at der findes et fit, der med små tilpasninger passer så godt som alle mænd. Der er modellen, som vi kalder tapered fit. Her vil vi mene, at 9 ud af 10 mænd faktisk godt kan bære denne type jeans. De har lidt en gulerodsform, hvor de foroven er ret regular i deres pasform, men så snævre de lidt ind forneden. De sidder bare rigtig godt - om du så er ham, der dyrker fitness flere gange om ugen, eller ham, der dyrker kagen. Men tapered fit rammer ikke kun bredt i kontekst af kropstyper, den går også godt til forskellige aldersgrupper: "Lindbergh, Shine og Bison har alle bukser i Tapered Fit. Hvor Shine-modellen typisk taler til teenageren, vil Lindberghs tapered fit-model passe godt til den voksne mand."

Den tynde​

Hører du til den tynde mand, er anbefalingen, at du undgår jeans, der har brede ben og et baggy fit. De kommer ganske enkelt til at sidde for løst, og det kan, ligesom et par kondibukser, give det udtryk af, at du ikke rigtig er kommet ud af starthullerne. Vores anbefaling vil derimod være et par jeans, der har et skinny fit: Det kan virkelig klæde den tynde mand, for det giver ham en skarp silhuet. Skal han være lidt hipster-moderne, så kan man tilføje en loose T-shirt, skjorte eller sweater.

Den atletiske​

Du går op i din krop. Du løber måske et par gange ugentlig og er heller ikke uvant med crossfit-termer som burpees, squats og kipping pull ups. Du har altså en god bagdel og et par stærke lårbasser.

Typisk vil denne type gå efter jeans med et loose fit. Den model sidder godt om bagdelen og lårene, men problemet er, at den som oftest bliver for bred forneden. Han skal være 185 cm eller over, ellers kommer han hurtigt til at se lille og firkantet ud. Vores anbefaling ville igen være tapered fit-modellen, men at han skal gå efter en tapered fit i en smallere udgave.

Den muskuløse​

Her har vi at gøre med manden, der er glad for bøffer, proteinpulver og energidrik, før og efter han har været i træningscentret og løftede jern. De mænd, der løfter meget jern, vil ofte være kendetegnet ved både at have en bred over- og underkrop. Her vil vi til gengæld anbefale et loose fit. Det er en model, der hjælper til, at den muskuløse mands brede silhuet holdes hele vejen ned.

De brede hofter​

Her skal man først og fremmest holde sig fra skinny jeans. Det kan blive ufrivilligt komisk. Vores anbefaling vil som regel være et regular fit. Bison har en model, der er en lille smule højere i taljen, hvilket sikrer, at de ikke kryber ned og afslører 'blikkenslager-revnen'. Samtidig vil de højtaljede jeans kunne hjælpe manden med brede hofter til at skabe god synergi fra hofterne og ned.

Den store talje​

En klassisk fejl er, at når du er bred om taljen, så vil du automatisk gå efter et bredt fit. Der skal jo være plads til at bevæge sig, tænker man. Men medmindre du er 190 cm høj, kan du komme til at syne lidt for bastant. "Pasform er enormt vigtigt her. Vores anbefaling vil være en tapered fit-model, men en model, der er lidt smallere forneden. Den skal ikke være slim, men bare den er en smule smallere, for det vil give manden med den store talje en flot silhuet."

Kom i kontakt med os​

Åbningstider​

​Mandag - fredag:

10.00-17:30​

Lørdag

10.00-14.00​

Søndag

Lukket

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma:

Tøjhuset i Nibe

CVR: 37792543

Adresse:

Grydstedgade 6

9240 Nibe