Det siger dine sommerferiesandaler om dig

Sommerferiens undtagelsestilstand står tydeligst frem i fodtøjet, nærmere betegnet sommerferiesandalerne.
Men hvad siger dine sommerferiesandaler egentlig om dig?

espariller

Sommerferien er på mange måder en form for undtagelsestilstand. Pludselig giver det absolut mening, at dagens første glas vin hældes op kl. 12:30, Netflix bliver nedprioriteret til fordel for en god bog, og dagliggarderoben erstattes af hvide T-shirts, shorts og stråhat, som var man del af sceneriet i et skagensmaleri.

Men det er i særlig grad fodtøjet, der afslører sommerferiens undtagelsestilstand. Skoene og de sorte sokker er gerne sparket af til fordel for klipklapper, sandaler, espadriller og badesandaler.

Men det er netop her i sommerferiemodens shorts, T-shirts og stråhatte, at det kan være svært at regne ud, hvilken mand man har at gøre med, når man passerer ham på grusstien op til sommerhuset eller på storbyferien i Rom.

Som en lille slags public service får du derfor hjælp og vejledning til det lige her. :) 

Klipklapper

klipklapper

Klipklapper er det mest almindelige sommerferiefodtøj i sandalgenren og det mest afslappede i sandalfamilien. Samme mærkat får du påklistret, når du fem minutter efter, at hotellets morgenmad slutter, kommer slentrende ned med morgenhår i restauranten. Folk vil instinktivt antage, at du er typen, der lever efter mantraet ”mañana, mañana”, mens de, når du om eftermiddagen ses krydse en af Roms mest trafikerede gader iført klipklapper, vil mene, at du er en mand, der har et relativt afslappet forhold til fodhygiejne og i mere generelle termer ikke ligger under for omverdenens forventninger til, hvad man burde og ikke burde (også selv om du måske burde gøre netop det fra tid til anden).

Sådan bærer du klipklapper med stil:

Vi kommer ikke uden om, at klipklapper er afslappede, hvilket resten af dit outfit også bør være, hvis du er på storbyferie eller vil have dem på til frokost nede i den lille strandby.

Sæt dem sammen med en almindelig hvid T-shirt eller en tanktop, en hættetrøje, der kan lynes åben, og et par pæne badebukser. Vi vil anbefale vores fede Superdry klipklapper.

Teva-sandalen

teva

Tropper du op i velcrosandaler, cargoshorts og en forvasket Nibe Festival-T-shirt fra 1998, kan du være sikker på, at folk først og fremmest vil undre sig over, hvor du har gjort af resten af din oppakning. Det vil ikke overraske nogen, at du er typen, der starter fem ud af syv sætninger med ”Første gang jeg gik caminoen …”, og der vil endvidere ikke herske tvivl om, at det telt med tilhørende Trangia-sæt, som indtil flere er snublet over på vej ned til stranden, tilhører dig. Hvorfor skulle en hjemløs dog slå telt op i Blokhus? Derudover vil man med stor sandsynlighed gå ud fra, at du er skolelærer – og med endnu større sandsynlighed underviser 5.-8. klasserne i biologi, fysik og historie :).

Sådan bærer du Teva-sandaler med stil:

Her er tale om en sandal, der ikke er vildt æstetisk for sig selv. Derfor afhænger det meget af resten af dit outfit, hvis du skal have det til at fungere.

En pæn oxfordskjorte og et par pæne jeans eller chinos, der er smøget en smule op, vil kunne tilføre dine velcrosandaler god stil. Og så – for gud i himlens skyld – ingen sokker!

Espadriller

sandal1

Her har du folk lidt ude i ringene. De vil spekulere i, hvorvidt du er forfatter på skriverefugium i det gamle nonnekloster helt i udkanten af byen eller surrealistisk maler, der bor og maler i sit lille atelier oppe i byen. Men på den anden side kunne du også sagtens være hjemme et par dage, inden du flyver ned til yachten, der ligger klar i Cannes. Det hele afhænger lidt af tøjet, du sammensætter dine espadriller med. Især hvis du tilføjer en stråhat.

Sådan bærer du espadriller med stil:

Her er flere muligheder, men hvis du sætter dine espadriller sammen med et tyndt sommerjakkesæt , kan du både tage til Den Franske Riviera og til sommerfest i sommerhusbyen. Vi anbefaler vores cool Lindbergh espadriller.

Jesussandaler

birkenstock

Ingen sandaler som jesussandalen siger: ”Jo, jeg har faktisk et forslag til, hvordan du burde leve dit liv”, og det er først og fremmest den aura, der er omkring dine jesussandaler. Samtidig vil de også være afsæt til en del forvirring, for hvorfor sidder du pludselig og spiser en burger? Skal alt, hvad du spiser, ikke enten være faldet naturligt ned fra et træ, være vegansk eller i det mindste organisk?! Og så er de ret overbeviste om, at den bog, du har liggende ved siden af på bordet, er ’Gå glip’ af Svend Brinkmann.

Sådan bærer du jesussandaler med stil:

Her er der flere muligheder. Ligesom med Teva-sandalerne kan du sagtens sætte jesussandalerne sammen med en pæn skjorte og et par pæne jeans, men de kan også sagtens bære et par pæne shorts og en flot poloshirt. Og sokker i sandaler har vi talt om … Vi anbefaler klart vores smarte og populære Birkenstock sandaler.

Kom i kontakt med os​

Åbningstider​

​Mandag - fredag:

10.00-17:30​

Lørdag

10.00-14.00​

Søndag

Lukket

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma:

Tøjhuset i Nibe

CVR: 37792543

Adresse:

Grydstedgade 6

9240 Nibe